Sadece 4 yufkadan 1 tepsi dolusu gül böreği tarifi nasıl yapılır?
Merhabalar,ben Marifetli Eller İpek.
Bugün sizlere Gül Böreği tarifimi paylaşacağım.
Dilerseniz video halini YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
Susam ya da Çörek Otu
İç Harç:
1 kase lor
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
İsteğe göre maydanoz ekleyebilirsiniz.
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
Yarım Çay bardağı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
Yapılış Aşaması:
Bir kabın içine 1 yumurta akı, 1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt
ve 1 tutam tuzu ilave edip iyice karıştıralım.Sonrasında iç harcı için bir kasenin içine 1 kase lor,
yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve
isteğe göre maydanoz ekleyip karıştıralım.
Ardından yufkanın üzerine hazırladığımız harcı
kuru yer kalmayacak şekilde sürelim.
Sonra yufkayı dörde bölelim.
Hazırladığımız iç harcı üzerine dökelim.
Yufkayı dıştan içe doğru saralım.
Ardından yufkayı yuvarlak şekline getirelim.
Üzerine sürmek için bir kasede 1 yumurta sarısı,
4 yemek kaşığı yoğurt ve yarım çay bardağı yağı iyice karıştıralım.
Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine sürelim.Üzeri için susam
ya da çörek otu tercih edebilirsiniz.
Ardından 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Ve Gül Böreğimiz Hazır…
Bir dahaki yayınımda görüşmek üzere...
Yorumlar
Yorum Gönder